Logo_dr._corrie

De sekslessen van het typetje dr. Corrie in het Schooltv-Weekjournaal van NTR moeten gewoon kunnen, vindt het kabinet. Dr. Corrie geeft scholieren van 9 t/m 11 jaar op een grappige manier informatie over relaties en seks, maar niet iedereen blijkt daar gelukkig mee te zijn.

Zo stelde een Tweede Kamerlid van de ChristenUnie er Kamervragen over en werd op internet de petitie stopdoktercorrie.nl geopend. "Dokter Corrie doet ordinair en raar over pubers en seks. Voor Dokter Corrie is seks een grap, that’s all. Daarom: STOP DOKTER CORRIE", zo is te lezen in de online petitie.

Maar staatsecretaris van Onderwijs Sander Dekker ziet het probleem niet zo. Hij wil dan ook niet met de makers van Schooltv-Weekjournaal om de tafel gaan zitten om de werkwijze van dr. Corrie te bespreken. "Die verantwoordelijkheid ligt bij de omroepen zelf", zo vindt Dekker.

Volgens de staatssecretaris kunnen leraren via de nieuwsbrief van Schooltv op de hoogte blijven van de onderwerpen die dr. Corrie gaat behandelen. Ook mogen docenten de items vooraf bekijken, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.

Ingewikkeld
Het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF, dat de NTR adviseert op de inhoud van het item met dr. Corrie, merkt dat zo'n 10 tot 15 procent van de ouders liever niet wil dat de school seksuele voorlichting geeft. "Maar", zegt een woordvoerder van Rutgers WPF tegen Scholieren.com, "kinderen die op jonge leeftijd goede informatie krijgen, zijn later beter voorbereid op hun seksuele leven."

Volgens de zegsvrouw is dr. Corrie ook nooit in het leven geroepen om seksuele voorlichting op school te vervangen. "Het is een vertrekpunt. Leraren kunnen de items aangrijpen om er daarna verder over door te praten."

Video: dr Corrie over zoenen

Video: dr Corrie over de eerste verkering

Bron: Scholieren.com

© Nationale Onderwijsgids