Normal_8938

OXFORD (ANP) - In Oxford is donderdagavond een docent van het Saint John's college van de universiteit, Devinder Sivia, aangehouden in verband met de dood van een hoogleraar aan het Saint Peter's college.

Britse media meldden vrijdag dat de astrofysicus professor Steven Rawlings dood is aangetroffen in de woning van de docent. Die zei volgens de Daily Telegraph dat Rawlings hem aanviel na een verhitte discussie en een avondje samen uit.

De twee waren erg goed bevriend, aldus bekenden van de twee. Ze schreven samen een boek over wiskunde. Deskundigen waren er donderdagavond nog steeds niet in geslaagd de doodsoorzaak van de professor vast te stellen.De zaak lijkt er een voor de fictieve rechercheur Morse, die in tv-series tal van geheimzinnige moorden in Oxford oploste. Het is een druk begin van het jaar voor Engelse speurders.

Op Nieuwjaarsdag werd het lijk van een meisje van 17 uit Cambridgeshire gevonden in de tuinen van het koninklijk buitenverblijf in het noordoosten van Engeland, Sandringham House.Een college is een onafhankelijke afdeling van de universiteit met een eigen bestuur en internaat. Het beroemde Saint Peter's is er een van de 38 in Oxford en is gevestigd in het centrum van de stad.