Urker school in diepe rouw door dood juf (35) bij auto-ongeluk

De Petrus Dathenusschool op Urk is in diepe rouw. Een 35-jarige juf van de school kwam dinsdag 28 mei om het leven bij een ongeluk op de Staartweg op Urk. Zij was onderweg naar school toen ze met haar scooter op een taxi botste. Dat meldt Omroep Flevoland.

Directeur Bernard Post van de reformatorische basisschool geeft aan dat het een lieve juf was. “Altijd betrokken bij haar leerlingen van groep 5.”  Post kan het nog niet helemaal geloven. “Je bent onderweg naar school en dan is het opeens klaar.”

Herdenkingshoek 

De klas van de lerares kreeg het nieuws dinsdag 28 mei te horen van de directeur. De school heeft een speciale hoek ingericht waar leerlingen terechtkunnen. Daar staat ook een foto van de juf en leerlingen kunnen een bericht op papier zetten en in een doos achterlaten.

Predikant 

Deze week is er elke ochtend een bijeenkomst met een predikant die naar de school komt. De predikant gaat voor in het gebed en leest een verhaal voor uit de Bijbel.

Een aantal instanties zullen op donderdag 30 mei met de school in gesprek gaan. Daarbij moet men denken aan een gesprek met schoolmaatschappelijk werk en een psycholoog. “Dan weten we ook wat de kinderen op de korte en langere termijn nodig hebben”, aldus directeur Post.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk