eco-schools food revolution day

GRONINGEN - Vrijdag is de tweede editie van Food Revolution Day. Op initiatief van televisiekok Jamie Oliver vinden deze dag wereldwijd positieve voedselinitiatieven plaats. In ons land zal Jamie Magazine met uiteenlopende evenementen de aandacht vestigen op voedseleducatie op (basis)scholen.

Doel van Food Revolution Day is om mensen bewuster te maken van waarom goede, gezonde en lekkere voeding en betere educatie hierover belangrijk zijn.

Jamie Magazine wil zoveel mogelijk (basis)scholen in Nederland een 'voedseleducatielunchbox' sturen. Deze bevat gezonde en verse ingrediënten, uitleg over de producten, een recept voor een simpele lekkere lunch en instructies voor het organiseren van een 'vergetengroentebingo' of een 'blindproefspel'.

Jamie Magazine verzoekt scholen om op Food Revolution Day deze box te gebruiken om leerlingen meer te leren over de herkomst van hun eten en het gebruik van de verschillende producten.

Samen met één of twee klassen van bijvoorbeeld groep 7 en/of 8 kan vervolgens de lunch worden klaargemaakt en met zoveel mogelijk leerlingen op het schoolplein of in de kantine gezamenlijk worden opgegeten.

Jamie Magazine heeft in dit kader speciaal gekozen voor scholen die aangesloten zijn bij Eco-Schools.

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres