Logo NCOSM

Delft - Samsung en het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media zijn een samenwerking gestart. Als congrespartner van het tweede Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media wil Samsung onderwijsvernieuwing stimuleren. Het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media vindt van 14 tot en met 17 mei plaats in EYE in Amsterdam en is erop gericht praktische kennis te delen.

Het congres belicht alle facetten van sociale media voor het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Elk onderwijstype heeft een eigen congresdag met toonaangevende sprekers uit het veld zoals Pedro De Bruyckere en Remco Bron. 

Ook wordt op het congres de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs bekroont concrete projectvoorstellen uit het primair en voortgezet onderwijs om met behulp van ICT en sociale media het onderwijs te vernieuwen. Eén van de genomineerde scholen wil bijvoorbeeld tablets en Samsung Chromebooks gebruiken om kinderen te stimuleren samen projecten uit te voeren, zoals een filmproject en het opzetten van een GPS-tocht. Twee prijzen ter waarde van € 10.000,- aan Samsung apparatuur helpen de winnende scholen hun voorstel te realiseren. 
 
“Wij hebben ons ten doel gesteld onderwijsinnovatie in Nederland fundamenteel te steunen. Daarom hebben wij het Samsung Onderwijs Innovatieprogramma opgezet. Dit congrespartnerschap maakt daar deel van uit”, vertelt Dennis Schuilenburg, Corporate Marketing Director van Samsung Electronics Benelux. “Met het Onderwijs Innovatieprogramma willen wij onze kennis van innovatie en technologie inzetten om scholen in Nederland praktisch te ondersteunen bij onderwijsvernieuwing. Zo stellen we bestuurders en leerkrachten van basisscholen in staat hoogwaardige opleidingen te volgen om digitale technologieën beter te begrijpen en toe te passen voor 21st Century Skills. Samen met de scholen willen we er voor zorgen dat leerlingen de kennis en vaardigheden krijgen die onontbeerlijk zijn in onze zich snel ontwikkelende kenniseconomie.” 
 
© Nationale Onderwijsgids