willem alexander koningspelen

AMSTERDAM (Novum) - Ruim de helft van het aantal basisscholen heeft zich tot nu toe aangemeld voor de Koningsspelen. Het aantal inschrijvingen staat tot maandag op bijna vierduizend. Dat heeft het Nationaal Comité Inhuldiging maandag bekendgemaakt. Op de scholen zitten in totaal ruim achthonderdduizend leerlingen.

De inschrijving voor de nationale sportdag op 26 april startte vorige week. Nederland telt in totaal ongeveer 7500 basisscholen. Alle scholen zijn vrij om te bepalen of ze wel of niet meedoen. De scholen kunnen zich aanmelden via koningsspelen.nl.

Basisscholen die zich nog willen aanmelden, worden opgeroepen dat zo snel mogelijk te doen. "Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de feestpaketten en de ingrediënten voor het ontbijt op tijd op de scholen zijn", zegt Richard Krajicek van het comité maandag in een verklaring.

Volgens de oud-tennisser werkt het 'enthousiasme voor de Koningsspelen inspirerend en aanstekelijk'. "Het is geweldig om te zien hoe scholen, sportverenigingen, bedrijven, gemeenten en ouders samen de schouders zetten onder de organisatie", aldus Krajicek. "Het laat zien dat er veel animo is om het thema sport en beweging op de kaart te zetten en om het aanstaande koninklijk paar een eerbetoon te brengen."