Kinderpostzegels, Anton Corbijn, Ethiopië

AMSTERDAM (Novum) - Anton Corbijn draagt dit jaar bij aan de landelijke Kinderpostzegelactie. De 57-jarige fotograaf maakte begin maart de foto's die op de zegels komen te staan. De opbrengst van de actie wordt geïnvesteerd in onderwijs voor kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten.

Corbijn bezocht een onderwijsproject in Ethiopië, meldt de Stichting Kinderpostzegels donderdag. De foto's die hij daar maakte worden gebruikt voor de nieuwe serie postzegels.

"De korte reis naar en in Ethiopië was om meerdere redenen onvergetelijk, maar het idee om elk kind de kans te geven haar of zijn potentieel te vinden, te onderzoeken en te verwezenlijken is zeer waardevol, en als deze reis daartoe iets heeft kunnen bijdragen maakt dat de trip ook voor mij geslaagd", licht Corbijn toe in een verklaring.

De fotograaf is bekend van zijn foto's van muzikanten en kunstenaars. Hij was onder meer huisfotograaf van U2, werkt al decennia samen met Tom Waits en regisseerde muziekvideo's voor artiesten als Johnny Cash en Nirvana. Zijn eerste speelfilm Control kwam uit in 2007.

De 65e editie van de Kinderpostzegels wordt eind september gepresenteerd. De presentatie betekent het startschot van de actie, waarbij schoolkinderen langs de deuren gaan om postzegels, kaarten en pleisters te verkopen.