Alle kinderpostzegels die ooit zijn uitgegeven in een verzameling

Louis Duerink uit Beuningen spaart kinderpostzegels. Hij heeft al een collectie van bijna honderd jaar aan postzegels. En ook dit jaar mogen ze niet ontbreken. Dat meldt Omroep Gelderland. 

Louis is een fanatiek postzegelverzamelaar. Zijn inspiratie haalde hij onder meer uit het vredeslied van Beethoven: Ode an die Freude. “Alle mensen zijn broeders, dat is iets wat alle mensen gemeen hebben met elkaar. Iedereen wil heel graag iets goeds doen voor een ander, en wat is nu mooier dan iets goeds doen voor kinderen?”

Moeilijk nee zeggen tegen kinderen 

Louis denkt dat dat ook het succes is van de kinderpostzegels. “Het zijn kinderen die langs de deuren komen, daar kun je moeilijk nee op zeggen.”

Goede doelen 

Het begon allemaal in 1924. Nederland startte na Zwitserland de goededoelenactie. Sindsdien is het heel normaal dat in de laatste week van september kinderen van groep 7 en 8 langs de deuren gaan om postzegels te verkopen.

Kinderpostzegelactie 

Afgelopen woensdag was de aftrap van de 75ste editie van de kinderpostzegelactie. Zo’n 130.000 kinderen door heel Nederland gaan de straat op om feestkaarten, pleisters, tassen en de kinderpostzegels te verkopen voor het goede doel.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk