Docent moet vijf jaar de cel in vanwege meermaals verkrachten leerlinge

Een oud-docent van een middelbare school in Nijmegen is maandag 10 juni veroordeeld tot een vier jarige gevangenisstraf. De man verkrachtte tussen januari 2017 en mei 2018 meerdere keren een toen 14-jarige leerlinge van de school. Dat meldt Omroep Gelderland.

Vanwege een lastige thuissituatie zocht het meisje steun bij haar docent. Als vertrouwenspersoon steunde hij het meisje waar hij maar kon, maar ging daarbij wel een grens over. Zo stelt de rechtbank.

Meerdere keren seks 

Op school, maar ook bij de man thuis, hadden de twee meerdere keren seks. Ook stuurden ze naaktfoto’s en -video’s naar elkaar. De man ontkende in de rechtbank dat hij met het meisje fysieke seks had gehad. Hij zou alleen seksuele berichten, foto’s en video’s naar haar gestuurd hebben. Deze kreeg hij ook terug.

De rechtbank geloofde de verklaring van de man niet. Er werden zoveel berichten naar elkaar gestuurd, met daarin een onverbloemde inhoud. Dat zou volgens de rechter meer passen bij fysieke seks. Dat heeft de leerlinge ook altijd verklaard. In de telefoon van het meisje waren ook notities te lezen waarin stond dat ze seks met haar leraar had gehad.

Geen professionele houding 

Dat de oud-docent niet professioneel genoeg was om het kwetsbare meisje te helpen met haar problemen thuis, neemt de rechtbank de man zeer kwalijk. De man hield geen rekening met de gevolgen. Het meisje zelf schreef in haar slachtofferverklaring dat ze nog veel last had van wat er allemaal speelde.

Beroepsverbod 

Niet alleen een gevangenisstraf, maar ook een beroepsverbod van vijf jaar kreeg de man opgelegd. Vijf jaar lang mag de man niet voor de klas staan. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 15.000 euro betalen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk