Maatschappelijke diensttijd voor jongeren erg belangrijk

Onderwijsminister Dennis Wiersma denkt dat de maatschappelijke diensttijd (MDT) uitgroeit tot een succesvolle beweging. Ook denkt Wiersma dat de MDT bijdraagt aan het vergroten van de sociale cohesie in de samenleving. Dat schrijft Wiersma aan de Tweede Kamer. Dat meldt VOS/Abb. 

“MDT draagt bij aan een generatie jongeren die omziet naar elkaar en zich met frisse energie en een grote dosis betrokkenheid inzet voor een ander. Op die manier zorgen we ervoor dat onze samenleving nog sterker wordt”, aldus de minister. Volgens Wiersma schuilt er in het MDT een grote kracht. “MDT is in staat snel aan te sluiten op maatschappelijke urgente thema’s vanuit de behoefte van de samenleving, maar ook vanuit de behoefte en kracht van de jongeren”, schrijft Wiersma.

Iets voor een ander doen 

Uit de rapportage blijkt dat 93 procent van de jongeren het belangrijk vindt om tijdens MDT iets voor een ander en/of voor de samenleving te doen. Ook geven de jongeren aan dat ze nieuwe vaardigheden leren en mensen ontmoeten buiten hun eigen leefwereld. 

Door: Nationale Onderwijsgids