Gomarus Scholengemeenschap geeft oud-leerlingen financiële vergoeding

De Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem gaat twee oud-leerlingen een vergoeding geven. Zij werden namelijk door de school gedwongen om uit de kast te komen. Dat heeft de reformatorische middelbare school afgesproken met minister van Onderwijs Dennis Wiersma. Dat meldt het AD.

“Op het Gomarus werden leerlingen gedwongen om uit de kast te komen. Dat bepaal je natuurlijk altijd nog zelf. Voor een paar leerlingen was dit alles zo heftig, dat zij hulp nodig hadden. Ik heb met de school afgesproken dat zij alles vergoeden”, zei minister Wiersma gisterenavond. 

Meisjes 

De twee meisjes werden in oktober 2016 vlak na elkaar tegen hun wil in vastgehouden in een kamer op school. De school riep de ouders ook in de kamer en vertelde hen dat hun dochters op meisjes vielen. Ook een derde meisje overkwam dit, maar zij kreeg in 2019 al een financiële vergoeding van de school, dat was zo’n 1500 euro. “Ik hoop dat dit helpt om deze lastige tijd zo snel mogelijk achter zich te kunnen laten. Op school moet je je altijd vrij en veilig voelen” aldus Wiersma.

Door: Nationale Onderwijsgids./ Femke van Arendonk