Jongeren uit Hilversum ontvangen ScienceMakers Award 2022

4 leerlingen uit Hilversum vandaag de ScienceMakers Award 2022. Deze award krijgen ze vanwege hun prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De huldiging vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. De awards worden overhandigd door PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira & André Ramalho en presentator Dennis Weening. Dat meldt Platform Talent voor Technologie.

Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats, zowel in nationaal als internationaal. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.

Winnende projecten 

> Anne-Fleur Osinga en Isa Marie Scheele, leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, worden als ScienceMaker gehuldigd voor hun winst bij de nationale ronde van de European Olympiad of Experimental Science. De gouden plak wisten zij samen met hun teamgenoot Ayla Verheul te bemachtigen.

> Runa Reuderink, leerling van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, scoorde heel goed bij de nationale eindronde van de International Junior Science Olympiad (IJSO). Ze maakt daarom deel uit van het team dat Nederland mag vertegenwoordigen op de 19e internationale IJSO in december 2022.

> Kees den Tex, leerling van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, scoorde heel goed bij de Nederlandse Wiskunde Olympiade en maakte daarom deel uit van het team dat Nederland mocht vertegenwoordigen bij de International Mathematical Olympiad. Ook daar presteerde hij geweldig; hij kwam naar huis met een bronzen medaillle.

Jet-Net 

De organisatie van ScienceMakers is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Platform Talent voor Technologie