Dichter Bonevacia één van de schrijvers Jeugdboekenweekgeschenk 2022

Dichter Gershwin Bonevacia en auteurs Chinouk Thijssen en Daan Heerma van Voss verzorgen gedrieën dit jaar het Jeugdboekenweekgeschenk. Zij zullen alle drie een bijdrage leveren aan 3PAK, het gratis geschenk dat wordt uitgedeeld door boekwinkels tijdens de Boekenweek van Jongeren. Deze vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 25 september, laat boekenkoepel CPNB dinsdag weten.

Het is de eerste keer dat er een dichter meewerkt aan 3PAK. Twee keer eerder stond er al een graphic novel in. Boekwinkels, bibliotheken en scholen geven tijdens de Boekenweek van Jongeren ruim honderdduizend exemplaren van 3PAK gratis weg aan leerlingen in de bovenbouw, van (v)mbo tot vwo.

Nieuwe favoriete boek 

Naast de fysieke editie wordt 3PAK ook aangeboden als e-book en als luisterboek. Jongeren worden daarnaast door de scholentournee Literatour, de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren en een digitale campagne geïnspireerd om hun nieuwe favoriete boek te vinden.

Daan Heerma van Voss debuteerde in 2010 met de roman Een zondagsman. In 2020 verscheen Coronakronieken. Zijn nieuwste boek is het autobiografische De bange mens. Chinouk Thijssen schrijft zeer populaire 'young adult-thrillers', zoals Truth or Dance en Break a leg.

Stadsdichter van Amsterdam 

Gershwin Bonevacia is dichter en spoken word-artiest. Tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. In 2021 verscheen bij Das Mag zijn dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang.

Door: ANP