Beeld en Geluid organiseert op zondag 20 maart een Reve-middag

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert op zondag 20 maart een Reve-middag. Op deze middag worden de meest spraakmakende beelden van de Volksschrijver Gerard Reve, die tot de Grote Drie van de naoorlogse literatuur behoort, vertoond. Daarnaast dragen enkele Revianen voor uit het werk van de auteur. Dat meldt Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Door de jaren heen was Gerard Reve regelmatig op de televisie te zien. In de jaren 80 werkte Reve samen met televisiemaker Jef Rademakers, met wie hij meerdere programma’s maakte zoals een vierluik over Mariaverering, maar ook een aflevering van Klasgenoten. Onlangs verscheen de briefwisseling tussen Reve en Rademakers onder de naam Zeer Fijne Boy, brieven aan Jef R. (1986-1997).

Gasten

Meerdere Revianen zullen tussen de fragmenten door de middag aan elkaar praten. Onder andere P.F. Thomése, Bram Peper, Jef Rademakers en de kleinzoon van Simon Carmiggelt zullen aanwezig zijn. Reve heeft door de jaren heen met de meesten van hen gecorrespondeerd.

Door: Nationale Onderwijsgids / Æde de Jong
Beeld: Nationaal Archief / 
Fotocollectie Anefo