'Liefde voor jezelf' dit jaar het thema in de Week van de Liefde

Rutgers en Soa Aids Nederland organiseren rond Valentijnsdag weer de Week van de Liefde (14 tot en met 18 februari). Gezien de misstanden rondom The Voice of Holland en Ajax is het goed om in deze week stil te staan bij het thema seksuele vorming. Dit meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). 

De Week van de Liefde biedt scholen een gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over hoe er op school ook een veilige cultuur kan ontstaan. Scholen krijgen op dit gebied ook tips uitgereikt. 

Liefde voor jezelf 

Het thema van dit jaar is: ‘Liefde voor jezelf’. Hierbij staan seksuele oriëntatie, je zelfbeeld en eigen lichaam en de eigen grenzen centraal. Op de website van de Week van de Liefde vinden scholen tips om dit thema tijdens de lessen te behandelen. 

Grensoverschrijdend gedrag 

Het thema sluit aan bij de huidige maatschappelijke aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en #Metoo. Op 9 februari kondigde het kabinet ook al een nationaal actieplan aan om een einde te maken aan grensoverschrijdend gedrag en geweld. Tijdens de Week van de Liefde kunnen scholen dit alles bespreekbaar maken. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk