Eerste 36.000 scholieren hebben prikafspraak gemaakt

Ruim 36.000 kinderen uit 2004 hebben een afspraak gemaakt voor een coronaprik. Het gaat om kinderen die dit jaar 17 zijn geworden of nog worden. Zij konden vanaf 10.00 uur vrijdagochtend een prikafspraak maken.

Waarschijnlijk kunnen de kinderen vanaf volgende week langskomen op een vaccinatielocatie. Daar krijgen ze het vaccin van Pfizer/BioNTech. In totaal mogen ruim een miljoen jongeren van 12 tot en met 17 jaar zich laten vaccineren, onder wie ongeveer 200.000 uit 2004.
 

Voor nieuwe schooljaar eerste prik

Het is de bedoeling dat alle jongeren voor het begin van het nieuwe schooljaar hun eerste prik hebben kunnen halen en dat ze in de eerste schoolmaand de tweede prik krijgen.
 
Het kabinet besloot woensdag dat gezonde jongeren mogen worden ingeënt, na een positief advies van de Gezondheidsraad. Volgens de deskundigen verkleint het vaccin de kans dat tieners het coronavirus oplopen. Zo'n besmetting verloopt bij de meeste kinderen weliswaar mild, maar er zijn wel degelijk risico's, aldus de raad. Bovendien voorkomt het vaccin dat jongeren het virus overdragen aan volwassenen.
 
Door: ANP