Jong en innovatief talent gehuldigd op online podium ScienceMakers Awards

Op maandag 2 november start ScienceMakers met een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Dit meldt Platform Talent voor Technologie.

Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.

Door heel Nederland - en ook in het buitenland - vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van tien tot achttien jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen, bedenken ze goede ideeën, en doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Wegens het coronavirus wordt er van de zesde editie alleen een campagne gemaakt. Alle winnaars ontvangen wel hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie. Daarnaast worden de mooie verhalen van en over de ScienceMakers gedeeld en wordt er zichtbaar gemaakt welke ingenieuze concepten en projecten deze talenten hebben bedacht, gemaakt en uitgevoerd. Alle winnende projecten zijn hier te vinden.

ScienceMakersLAB

De ScienceMakers worden in november 2020 tijdens de online campagne ScienceMakersLAB in het zonnetje gezet. Benieuwd naar de jonge talenten en hun unieke prestaties? Houd dan de kanalen van ScienceMakers Nederland in de gaten: Sciencemakers.nl, YouTube, Instagram, Facebook en Twitter. Of volg de hashtag #SMANL op de genoemde kanalen.

ScienceMakers is een initiatief van de Rijksoverheid en het Techniekpact, dat wordt uitgevoerd door Jet-Net & TechNet. Meer informatie: www.sciencemakers.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids