Normal_film__camera

Het Limburgs Museum gaat met het project Filming Freedom onderzoeken wat onze bevrijding van de Duitse bezetter 75 jaar geleden vandaag nog voor jongeren betekent. Het museum geeft Limburgse leerlingen uit het voortgezet onderwijs de kans een korte film te maken over vrijheid. Alle gemaakte films strijden mee om een prijs tijdens het festival waarmee dit project wordt afgesloten. Dit meldt Limburgs Museum.

Als inspiratiebron voor de scholieren dienen een aantal voorbeeldfilms die studenten audiovisuele productie van het Vista College in opdracht van het Limburgs Museum momenteel maken. De studenten gebruiken historisch beeldmateriaal, onder meer uit de filmcollectie van het museum.
 

MUSEUM KOMT NAAR SCHOOL

In gastlessen op middelbare scholen leren scholieren om te gaan met bronnen. Hoe betrouwbaar zijn oude beelden en andere historische bronnen? Vanuit welk perspectief zijn ze gemaakt, en wat zegt dat over het begrip ‘vrijheid’? Vervolgens gaan ze aan de slag om zelf een korte film te maken.
 

FILMFESTIVAL

Alle films worden vertoond op een filmfestival dat het Limburgs Museum in het voorjaar van 2020 in eigen huis organiseert. Ook de voorbeeldfilms van de studenten zijn er te zien. De beste inzendingen worden beloond met een uitzending op de regionale omroep L1.
 
Door: Nationale Onderwijsgids