Normal_kinderen__fietsen__helm__beweging__sport__mountainbiken__mountainbike

De schoolvakanties staan op het punt van beginnen. De lange zomervakantie is niet direct een periode waarin je al denkt aan het nieuwe schooljaar. Het biedt echter wel een uitstekende gelegenheid voor ouders om met hun kinderen de schoolroute te voet of op de fiets te verkennen en te oefenen. Dit meldt Veilig Verkeer Nederland.

Oefen de schoolroute en voorkom verkeersslachtoffers. Dit is een oproep die Veilig Verkeer Nederland samen met partner Athlon Nederland doet aan alle ouders, klanten en leaserijders. Tegelijkertijd vragen zij de scholen om de oproep richting ouders kracht bij te zetten. Naast verkeerseducatie op school heeft een ouder immers ook een belangrijke rol in de ‘verkeersopvoeding’. Een goede wisselwerking draagt bij aan het opdoen van verkeerservaring en het ontwikkelen van verkeersinzicht bij kinderen.
 
VVN’s partner Athlon roept haar medewerkers, klanten en leaserijders op om mee te doen. Zo vraagt Athlon haar medewerkers, maar ook haar klanten om samen met hun kinderen tijdens de zomervakantie de nieuwe schoolroute te oefenen. “Dit is geen overbodige luxe omdat we weten dat het aantal ongelukken tussen auto’s en fietsers direct na de zomervakantie ieder jaar een piek laat zien”, benadrukt VVN-directeur Evert-Jan Hulshof.
 
”Verkeersveiligheid is een belangrijk thema en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Wij vragen onze eigen medewerkers om hun vrijwilligersuren in te vullen door een ‘Op de fiets even niets’ discussieles te geven op de school van hun kinderen. Zo leveren wij een bijdrage aan verkeersveiligheid. En zeg nou zelf hoe gaaf is het dat je eigen pa of ma voor de klas staat”, aldus CSR Directeur Athlon Nederland, Alexander Heijkamp
 
Zij aan zij promoten Veilig Verkeer Nederland en partner Athlon deze leuke interactieve vorm van verkeersopvoeding waarin kinderen inzicht krijgen in de veiligste route naar school die zeker niet altijd de kortste of de snelste hoeft te zijn.
 
Door: Nationale Onderwijsgids