Normal_gesprek__cursus__bijeenkomst__praten

Het Regius College Schagen is vandaag als winnaar uitgeroepen van de debatwedstrijd Meet the Boss 2019. De wedstrijd, die georganiseerd wordt door Jet-Net & TechNet, leidt tot heftige discussies, inspirerende argumenten en grootse uitsmijters. Maar het laat leerlingen bovenal nadenken over de waarde van technologie voor de maatschappij. Negen klassen stapten vandaag in de debatarena bij Tata Steel. Dit meldt Jet-Net.

Ruim 200 leerlingen gingen tijdens de finale de strijd met elkaar aan, waar zij debatteerden over stellingen op het snijvlak van maatschappij en technologie. De negen finalisten hebben in februari en maart voorrondes van Meet the Boss gewonnen bij verschillende Jet-Net & TechNet-bedrijven.
 

Boss van Philips 

Wendy Mackus, Precision Diagnostics Department Head bij Philips Research, nam plaats in de jury van het finaledebat. Zij was zeer onder de indruk van de skills van de leerlingen: “De argumenten die tijdens de debatten werden aangedragen waren van hoog niveau. Mijn complimenten aan iedereen.” 
Stellingen Het thema van de landelijke finale van Meet the Boss was dit jaar ‘klimaat & duurzaamheid’. In het verlengde van dit thema namen een aantal jonge professionals van de Klimaat en Energiekoepel (KEK) plaats in de jury tijdens de debatrondes. De stellingen waren: 
 
  • Scholieren die staken voor het klimaat moeten in de vakantie de lessen inhalen. 
  • Iedereen in Nederland krijgt een maximum hoeveelheid aan energie en water. Wie meer gebruikt, betaalt een forse boete. 
  • Technische bedrijven moeten verplicht worden om door middel van duurzame energie hun energie op te wekken. 
 

Innovatiebetoog 

De scholen die eindigden op plek 3 t/m 9 hielden om de beurt een lofrede waarom het bedrijf waar zij hun voorronde wonnen het beste en meest innovatieve bedrijf is. Regius College Schagen (havo) won de prijs voor het beste Innovatiebetoog. 
 

Winnaars 

De grote winnaar van Meet the Boss 2019 is het Regius College Schagen (vwo). Het Maris College kreeg de tweede prijs.
 
Door: Nationale Onderwijsgids