Normal_tweede_kamer

Op maandag 15 april stond de Tweede Kamer in het teken van jongeren en politiek. Meer dan honderd jongeren, tussen de 12 en 18 jaar, uit heel Nederland kwamen naar de Tweede Kamer om hun stem te laten horen tijdens het Nationale Jeugddebat. Er werd gediscussieerd over sport, democratie, privacy en sociale media, sport en klimaatverandering. Dit meldt de Tweede Kamer.

Zo discussieerden de deelnemers met minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat  over klimaatverandering. Kamerleden Nispen (SP), Westerveld (GroenLinks) en Heerema (VVD) werden ondervraagd over het thema sport. Daarna was het de beurt aan Kamerleden Kuiken (PvdA) en Koopmans (VVD). Zij gingen met de jongeren in gesprek over privacy en social media. De dag werd afgesloten met een open debat over "Kiezen voor je toekomst" met minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.
 
Het Nationaal Jeugddebat wordt georganiseerd door de Nationale Jeugdraad (NJR). In de politiek wordt veel beslist voor jongeren, daarom zet de NJR zich in om hen de kans te geven om mee te praten over zaken die voor hen belangrijk zijn. De deelnemers van het Nationaal Jeugddebat komen uit alle provincies, van verschillende schooltypes en zijn van allerlei leeftijden en achtergronden. De jongeren droegen zelf de thema's aan waarover ze wilden debatteren.