Normal_lego_jongen_spelen_bouwen_techniek

Vandaag is het de tweede dag van de Techniek Driedaagse. Bijna 3.000 leerlingen van de groepen 7 en 8 en brugklassers zijn aan de slag met workshops op het gebied van techniek die lokale ondernemers speciaal voor hen organiseren. Gisteren nam minister Slob er een kijkje. Dit meldt TechNet Amstel & Venen.

Op 6, 7 en 8 november 2018 vindt alweer de derde Techniek Driedaagse plaats in de regio De Ronde Venen, Nieuwkoop en Uithoorn. Bijna 3.000 leerlingen van de groepen 7 en 8 en brugklassers zijn bezig met workshops die lokale ondernemers speciaal voor hen organiseren. Ze maken kennis met zeven verschillende branchegroepen: Automotive & Logistiek, Bouw, ICT & Nieuwe Media, Installatietechniek, Metaal & Kunststof,  Robotica en Agri Techniek.
 
Minister Slob bracht gisteren van 17.00 uur tot 18.00 uur een bezoek aan de Techniek Driedaagse. Zo kon hij met eigen ogen zien hoe de leerlingen van de groepen 7 en 8 en brugklassers aan de slag waren met de aangeboden workshops.
 
Leerlingen konden op school van tevoren meedoen aan een techniekwedstrijd. Dit jaar was de uitdaging: een bewegende kermisattractie bouwen. De drie winnaars mogen met de hele klas naar Space Expo of Nemo of krijgen een gastles van RobotWise. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids