Normal_studenten_tekenen_test_mobiel_klas_gsm

In Frankrijk is een wet aangenomen die mobiele telefoons op scholen verbiedt. Het geldt op scholen waar de leerlingen tot 14 à 15 jaar oud zijn. De nieuwe regeling gaat in vanaf volgend schooljaar. Dit meldt de VRT.

De partij van president Emmanuel Macron diende het voorstel tot een mobielverbod in mei in. Vorige week keurde de Senaat het voorstel goed, en deze week heeft de Nationale Vergadering vóór gestemd. Dat betekent dat het verbod op mobiele telefoons op scholen nu definitief is goedgekeurd.  
 
Het verbod gaat vanaf volgend jaar gelden op scholen waar de leerlingen tot 14 à 15 jaar oud zijn. Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden voor leerlingen met een beperking of wanneer de mobieltjes ‘voor educatieve doeleinden’ gebruikt moeten worden. Wat onder die laatste categorie valt kunnen scholen zelf vastleggen in hun schoolreglement.
 
Wat vinden jullie? Is het een goed idee van de Fransen om een verbod op mobiele telefoons op school wettelijk vast te leggen? Moet dit ook in Nederland doorgevoerd worden? 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids