Normal_laptop_tablet_computer_social_media_leerlingen_jongeren

Een leerling van het Corderius College in Amersfoort heeft in een filmpje het hoofd van een docent op een nazi gemonteerd. Het filmpje kwam vervolgens op internet terecht. Het leverde de leerling een schorsing op van de school. Ook wordt door de betreffende docent aangifte gedaan bij de politie. Dit meldt RTV Utrecht.

De school beseft dat het filmpje bedoeld was als grapje. Maar toch vindt rector Egbert Boerma dat er een grens is overschreden door een docent te projecteren als nazimisdadiger. Met de schorsing van enkele dagen wil de school dan ook een signaal afgeven en bewustwording creëren. 
 
Ook doet de docent aangifte bij de politie, hierin gesteund door rector Boerma. "Dit is aangiftewaardig. Dit tast het persoonlijke aan. Misbruik van de naam en goede eer op het internet. Smaad." 
 
Op het Corderius College voor mavo, havo, atheneum en gymnasium wordt regelmatig aandacht besteed aan social media en de mogelijke gevolgen van online zijn. Juist daarom wordt de leerling het nazifilmpje erg kwalijk genomen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids