Normal_geslaagd_examen_rugtas_vlag

Aanstaande woensdag wordt bekend welke eindexamenkandidaten hun diploma hebben gehaald en dus geslaagd zijn. De normeringen voor het Centraal Eindexamen worden dan bekend gemaakt op www.cito.nl. De meeste scholen maken de uitslag dezelfde dag bekend, meestal tussen 13.00 en 19.00 uur.

In de ochtend krijgen alle middelbare scholen de normen aangeleverd op basis waarvan ze kunnen uitrekenen of hun eindexamenkandidaten zijn geslaagd, gezakt of één of meerdere herexamens moeten doen. De meeste scholen zetten alle zeilen bij om de uitslagen ook nog in de loop van de middag aan de betrokken leerlingen te laten weten. Afhankelijk van de school worden alleen de leerlingen die gezakt zijn gebeld voor een bepaalde tijd. Ook kan een school besluiten alle leerlingen te bellen, of ze nou zijn gezakt, geslaagd of nog een ‘her’ hebben.
 
Er hebben dit jaar ongeveer 211.550 scholieren eindexamen gedaan. Hoeveel kandidaten er in totaal geslaagd en gezakt zijn, wordt pas na de herexamens helemaal duidelijk.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids