Normal_ambulance_2

Een 15-jarige leerling van het Roelof van Echten College in Hoogeveen heeft maandag tijdens een schoolreisje een hartstilstand gekregen. De jongen moest gereanimeerd worden en is met de traumahelikopter naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht. De schok bij klasgenoten van de jongen is groot. Zij zijn met de bus teruggebracht naar Hoogeveen waar zij werden opgevangen door Slachtofferhulp. Dit meldt RTL Nieuws.

De klas had er net een 100 kilometer lange fietstocht op zitten naar Lauwersoog waar ze de boot zouden nemen naar Schiermonnikoog. Bij aankomst in de haven raakte de jongen echter onwel en  moest gereanimeerd worden. De andere leerlingen werden tijdelijk opgevangen in een restaurant. Veel van hen hebben de reanimatie van hun klasgenoot gezien. Hoe het nu met de jongen gaat is niet bekend.

Gisterochtend was er een bijeenkomst voor leerlingen en ouders op de school. Sommige ouders vinden het onverantwoord van de school dat ze zo'n lange fietstocht door lieten gaan terwijl het 30 graden was. Een woordvoerder meldt dat de school de fietstocht elk jaar onderneemt en dat de leerlingen zich erop hadden verheugd. Ook waren er geen signalen van de jongen of andere leerlingen onderweg dat ze het niet meer volhielden, aldus de woordvoerder.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids