Vierjarig meisje uit Eindhoven vergeten in de bus na schoolreisje

Een vierjarig meisje uit Eindhoven is donderdag na haar schoolreisje vergeten in de bus. Het meisje was in slaap gevallen en niemand had door dat ze nog in de bus lag. De buschauffeur kwam erachter toen hij naar Helvoirt reed om een andere groep op te halen. Na een paar minuten werd het meisje in Eindhoven vermist en na een half uur werd pas duidelijk waar ze precies was. Dat meldt Omroep Brabant.

De jongste kinderen van basisschool ’t Palet in Eindhoven gingen donderdag op schoolreisje. Ze gingen naar een speelboerderij in Uden. Aan het einde van de dag werden de kinderen weer met de bus naar school gebracht. Pas toen de bus alle kinderen bij de school had afgezet en zelf weer verder ging om de bovenbouw van een andere locatie op te halen, werd het meisje vermist. 

In slaap gevallen 

Het meisje was op de achterste bank in slaap gevallen en lag nog in de bus. De moeder van het meisje is erg kwaad en vindt dat je op zijn minst even in de bus kijkt om te zien of daar nog iemand is. Ze was zelf aan het werk en kon haar dochter niet van school ophalen, zij zou gelijk na het schoolreisje naar de bso gaan. “Ik werd door iemand van school gebeld die vertelde dat ze terug in de bus naar Helvoirt zat”, aldus de boze moeder. “Ze zeiden dat mijn dochter met de volgende busrit mee terug kon naar Eindhoven, maar dat weigerde ik.” De moeder is zelf in de auto gestapt om haar dochter op te halen in Helvoirt.

Het meisje zelf heeft niets van de paniek bij de volwassenen meegekregen. Ze lag nog te slapen toen ze in Helvoirt aankwam. 

Excuses aangeboden 

De directeur van de school liet aan Omroep Brabant weten dat dit nooit had mogen gebeuren. “De bus wordt altijd gecheckt, maar het kind lag te slapen en is gewoon over het hoofd gezien.” Alle ouders van de school hebben een mail gehad over het incident en de directeur heeft de moeder van het meisjes gebeld om zijn excuses aan te bieden.  

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk