Normal_11382

DEN HAAG (Novum) - Scholen hoeven personeel voorlopig niet de wacht aan te zeggen als gevolg van de invoering van het passend onderwijs. Dat vindt de Algemene Onderwijsbond (AOb) onder verwijzing naar een brief die minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) vrijdag naar de Eerste Kamer stuurde.

"Mensen voor komend schooljaar de wacht aanzeggen is onnodig en reeds gemaakte sociale plannen zijn voor 2013 van de baan", aldus de AOb. Uit de brief van Van Bijsterveldt blijkt dat de invoering van de wet wordt opgeschort tot 2014. Volgens de AOb heldert dat onduidelijkheden op en kunnen scholen ontslagplannen loslaten.

Vicevoorzitter van de AOb Ton Rolvink vindt dat scholen nu snel een einde moeten maken aan de onzekerheid waarin veel leraren momenteel nog verkeren. Leden die de komende dagen geen uitsluitsel krijgen, worden opgeroepen zich te melden bij de bond.

Eerder deze week vreesde de AOb nog dat meer dan drieduizend banen verloren zouden gaan, ook al waren de bezuinigingen in het passend onderwijs voorlopig van tafel. In het onlangs bereikte begrotingsakkoord door VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie werd de geplande bezuiniging van driehonderd miljoen euro geschrapt. Toch kreeg de bond nog veel berichten binnen dat ontslagen doorgaan.