Normal_schoolkantine__middelbare_school__lunchen

Veel scholen zetten tijdens open dagen hun leerlingen in als ambassadeur voor hun school. Nog mooier zou zijn om deze leerlingen in te zetten in de communicatie in de aanloop naar de open dagen. Hoe gaaf wordt het als je dit met een video doet? Met een simpel concept kun je namelijk geweldige en representatieve video’s van je school maken en deze online promoten. In dit artikel geven we je enkele tips.

Laat leerlingen een rondleiding door de school geven

Een relatief makkelijke manier om videomarketing in te vullen is je leerlingen een rondleiding door de school te laten geven. Veel leerlingen vinden het leuk om voor de camera te staan en hun school door hun eigen ogen te laten zien aan de nieuwe leerlingen. Een voorbeeld hiervan is die van Melanchthon de Blesewic.

Het geeft een goede impressie van de binnenkant van de school en de video geeft ook direct de sfeer op een leuke manier weer. Leerlingen zitten meestal geconcentreerd in de klas, maar er moet ook ruimte zijn voor een lolletje, toch.

Geef de creativiteit van de leerlingen de ruimte

Laat je leerlingen meedenken over de invulling van de video. Zij kijken er vaak toch net even anders naar en ze zitten meer op één lijn met de nieuwe leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Het is zelfs goed mogelijk dat onder de leerlingen een paar vloggers zitten, die inmiddels dondersgoed weten hoe je een video in elkaar zet.

Thema’s die je voor de video kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld:

  • De docenten laten voorstellen door de leerlingen
  • Onderwijstypen en -activiteiten belichten
  • Een reguliere schooldag meelopen op school
  • Impressies van binnen, buiten en rondom de school
  • Extra begeleidingsmogelijkheden binnen de school; huiswerkbegeleiding, dyslexie, taalachterstand.

Heb je liever toch een meer professionele video, dan is het advies om een gespecialiseerd buro hiervoor in te schakelen. Een mooi voorbeeld hiervan is de algemene video van Melanchthon. Creatie door Walt Wonder Schmidt.

Kortom

Video is een krachtig medium om je school goed te presenteren. En video wordt nu eenmaal beter geconsumeerd dan afbeeldingen en tekst. Laat deze mogelijkheid dan ook niet aan je voorbijgaan om jouw school eens krachtig en helder te presenteren aan nieuwe leerlingen en hun ouders.

Meer weten over videomarketing en online marketing, download dan onze brochure over slimme marketing voor scholen. 

(Dit is een advertorial)