Normal_examen__stoelen__tafels__eindexamen

De website mijneindexamen.nl heeft het examenrooster van 2018 voor het voortgezet onderwijs gepubliceerd. Examenleerlingen kunnen vanaf nu zien wanneer zo voor welk vak examen moeten doen. Ook staat aangegeven welke hulpmiddelen er zijn toegestaan. De roosters zijn ook te bekijken via smartphone en tablet. Dat meldt de VO-raad.

Examenkandidaten kunnen op de website hun niveau kiezen (vmbo, havo of vwo) en vervolgens aangeven welk vakkenpakket ze hebben. Bij elk vak wordt dan getoond wat de leerlingen mogen meenemen tijdens het examen. Op de site verschijnen na afloop van het examen de links naar de correctievoorschriften.  

Naast informatie over het schema van de examens kunnen leerlingen op mijneindexamen ook terecht voor informatie over hoe zij zich kunnen voorbereiden op de examens. Zo zijn er oefenexamens en syllabi beschikbaar en staat omgeschreven hoe de slaag-zakregeling werkt. Ook algemene regels en tips komen aan bod.

Voor leerlingen die de flexibele digitale examens vmbo bb/kb doen is de website ook nuttig qua informatievoorziening. Over de rekentoets is zelfs een aparte paragraaf opgenomen. Het rooster van hun examens staat echter niet vermeld, want dat bepaalt iedere school zelf.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids