Normal_tekenen_knutselen_klas_kind

De Week van de Opvoeding is gisteren weer begonnen en loopt tot en met zondag 8 oktober. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Het thema van dit jaar is ‘Buiten de lijntjes’. Dit meldt weekvandeopvoeding.nl.

Veel ouders zitten met vragen over de opvoeding van hun kinderen of voelen zich tekortschieten. Professionals kunnen ouders hierbij ondersteunen en oplossingen aandragen die misschien niet zo voor de hand liggen. Het thema van dit jaar is dan ook Buiten de lijntjes. Door buiten de lijntjes te kleuren kunnen ouders, mede-opvoeders en professionals passende oplossingen vinden voor opvoedingsvragen.
 
De Week van de Opvoeding is van en voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit te organiseren of een activiteit te bezoeken. Ouders, kinderen, jongeren, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sport-, cultuur- of welzijnsverenigingen, buurthuizen, speeltuinen, jeugdzorginstellingen en gemeenten; iedereen is van harte welkom. Alles is mogelijk: een voorleeswedstrijd, een opvoedspel, een workshop filosoferen met je kind en een lezing over positief opvoeden. 
 
De Week van de Opvoeding wordt ieder jaar georganiseerd met als doel ouders te stimuleren over opvoeding met elkaar en met de omgeving in gesprek te gaan. Zo voelen ouders zich eerder gesteund en krijgen zij het gevoel er niet alleen voor te staan. Meer informatie is te vinden op weekvandeopvoeding.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids