Normal_pm__opvang__kov__kinderen__leidster__kinderopvang

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Week van de Opvoeding stil bij ouderschap en opvoeden met als thema contact; niet alleen tussen ouder en kind, maar ook tussen ouders onderling en tussen ouders en professionals. Dat meldt het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

In de Week van de Opvoeding, die dit jaar voor de zesde keer gehouden wordt, wil het NJi het contact tussen ouders onderling en tussen ouders en professionals stimuleren. Met het delen van feedback, adviezen of tips kunnen ouders en professionals elkaar helpen, zodat vragen geen problemen worden. Deze week worden er meer dan 500 activiteiten georganiseerd in het hele land. Zo kunnen pedagogisch medewerkers in de kinderopvang naar een zogenaamd opvoedevent, zijn er informatie-avonden over communiceren met kinderen en jongeren en worden workshops gegeven over het omgaan met social media.
 
Belangrijk is ook dat er meer aandacht is voor het geven van voorlichting en ondersteuning aan aanstaande of jonge ouders en hoe het ouderschap invloed heeft op relaties. Adviseur Inge Anthonijsz van het Nederlands Jeugdinstituut: "Het is nodig voorlichting te geven over (aanstaand) ouderschap en ouders in hun ouderschap te versterken via laagdrempelige ondersteuning zoals dat met opvoedondersteuning gebeurt." Meer informatie over de Week van de Opvoeding is te vinden op www.weekvandeopvoeding.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids