Normal_bord__krijt__onderwijs__schoolbord__krijtjes

Meer dan driehonderd inwoners van het Zeeuws-Vlaamse Oostburg hebben gisteren een bijeenkomst bijgewoond met als doel het Zwin College in hun woonplaats te behouden. De middelbare school staat onder financieel toezicht door het dalende leerlingenaantal. Dat meldt Omroep Zeeland.

In de hele regio Zeeuws-Vlaanderen heeft het voortgezet onderwijs te maken met een steeds verdere afname van het aantal leerlingen, als gevolg van de krimp van het inwoneraantal. Afgelopen juli werden al grote zorgen geuit. Er is onzekerheid over de toekomst van het middelbaar onderwijs in de Zeeuwse regio.

Om ervoor te zorgen dat het Zwin College blijft bestaan is er samen met andere scholen in de buurt een plan gemaakt. Het ministerie vindt dat plan echter niet breed genoeg. Daarom wordt er nu gekeken naar de volledige onderwijsperiode – van kinderopvang tot het hoger onderwijs – zodat Zeeuws-Vlaamse leerlingen ook de komende jaren gewoon in hun eigen regio onderwijs kunnen volgen.  

Peter Verploeg van de medezeggenschapsraad van het Zwin College zegt dat er bovendien een actie wordt opgezet om handtekeningen te verzamelen, zodat de kwestie op de agenda van de Tweede Kamer komt. Het minimum aantal van 40.000 handtekeningen denkt Verploeg gemakkelijk te gaan halen. De hoge opkomst voor de bijeenkomst van gisteren geeft hem veel vertrouwen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids