Normal_politiebordje._politie

Een 15-jarige scholier uit Rotterdam is door de politie aangehouden en verhoord voor mishandeling van een docente. De leerling zou in oktober vorig jaar een stoel naar het hoofd van de lerares hebben gegooid. Na het incident heeft de politie de jongen meerdere malen opgeroepen zich te melden. Dit is een gebruikelijke gang van zaken bij minderjarigen. De jongen kwam echter nooit opdagen. Deze week is de politie hem daarom gaan halen. Dit melden Schiedamnieuws en Vlaardingen24.

De leerling werd kwaad op de docente, een 28-jarige Vlaardingse, omdat zij hem uit de klas stuurde voor wangedrag. De klas moest op dat moment een toets maken en moest daarom de tafeltjes vrij maken van spullen. De jongen wilde niet luisteren naar de opdracht van de docent zijn spullen op te ruimen. Na herhaalde waarschuwingen stuurde de lerares hem weg. Daarop gooide de jongen een stoel door de klas die de vrouw op het hoofd raakte en haar verwondde aan haar wang. De docente heeft aangifte gedaan bij de politie.

Dat de jongen na zijn verhoor op het bureau weer is vrijgelaten, wil niet zeggen dat hij schuldig danwel onschuldig is, aldus een politiewoordvoerder. Het Openbaar Ministerie gaat nu onderzoek doen. De beslissing over een mogelijke vervolging wordt binnenkort verwacht. Dit besluit mag de jongen in vrijheid afwachten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids