Normal_rss_entry-95746

Wie een oplaadbare fidget spinner met Bluetooth heeft, moet extra opletten tijdens het opladen. Het speelgoed kan vlam vatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, onder verwijzing naar berichten in Amerikaanse media. Dit meldt ANP.

In twee gevallen in de Amerikaanse staten Michigan en Alabama vlogen spinners tijdens het opladen in brand. Het gaat om spinners die via Bluetooth verbinding kunnen maken met mobiele telefoons om muziek af te spelen. "Misschien verstandig om hem in de gaten te houden tijdens opladen. Hou brandbare spullen uit de buurt", adviseert de NVWA.

Fidget spinners zijn razend populair onder basisschoolleerlingen. Voor kinderen die het lastig vinden om zich te concentreren of zich snel vervelen kan het friemelen met het draaischijfje tijdens de les helpen om de aandacht beter te richten. Toch wordt het speelgoed op sommige scholen in de klas verboden, omdat nu elke leerling met een spinner bezig is. Andere docenten maken van de nood een deugd en gebruiken de fidget spinner tijdens de lessen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids