Normal_9395

Bouwend Nederland en Onderwijs On Stage gaan een partnership aan, om vmbo-leerlingen te helpen met een goede en gemotiveerde beroepskeuze.

Voorzitter Elco Brinkman zette dat kracht bij door On Stage-initiatiefneemster Corine Korrel een cheque te overhandigen. Kiezen voor een opleiding en beroep is lastig, op jonge leeftijd, zo legt Corine Korrel de oorsprong van haar idee uit. Te veel leerlingen maken de vmbo-opleiding niet af, vanwege een verkeerd beroepsbeeld. Het effect is dat jongeren later instromen op de arbeidsmarkt of helemaal afhaken en er een tekort aan goed opgeleid middenkader ontstaat.

Elco Brinkman over dit partnerschap: Onderwijs On Stage laat vmbo-leerlingen kennismaken met bevlogen vakmensen zodat ze een beter beeld krijgen werken en beroepen. Dat sluit perfect aan bij hoe wij de samenwerking met het vmbo zien. Het unieke van On Stage is dat leerlingen gestimuleerd worden verder te denken dan hun eerste baan. En dat ze gestimuleerd worden om op onderzoek uit te gaan en dat ze leren netwerken, vragen stellen als: wat houdt zo'n toekomstig beroep nou in? Hoe voelt het, hoe ruikt het, hoe proeft het? Daar werken wij graag aan mee. Niet alleen door een financiële bijdrage. In de regio's waar On Stage actief is, stimuleren wij onze leden om een succes te maken van On Stage. Dat is ook in ons eigen belang. Over niet al te lange tijd staan ook wij weer te springen om goede mensen. En vooral om mensen die graag willen doorgroeien zich willen blijven ontwikkelen.

Corine Korrel: Er zijn 15 geslaagde edities van On Stage geweest in de afgelopen 5 jaar. Om deze missie verder te kunnen ontwikkelen betrekken we partners uit alle branches erbij. Met Bouwend Nederland is een branche vertegenwoordigd waarin veel (v)mbo-ers werkzaam zijn. Investeren in goede beroepskeuze van jongeren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders, onderwijs en het bedrijfsleven.

Naast Bouwend Nederland is ook Innovam/OOMT (mobiliteitsbranche) partner van On Stage. In deze periode vinden vijf edities van het Positieve (beroeps)Podium voor het VMBO plaats in Almere, Westland, Doetinchem, Delft en Breda. Prinses Máxima opende dit jaar de Westlandse editie van On Stage en onderstreepte met haar komst het belang van de missie van On Stage.