Normal_paper__school__lezen__huiswerk

Vmbo-klas 2B van het Hildegardis MAVO in Rotterdam is de winnaar van Er Was Eens 2017 met het verhaal 06-06-06. In totaal namen maar liefst 879 leerlingen uit vijftig klassen van het vmbo deel aan de wedstrijd. De jury riep na het zien van de drie genomineerde pitches klas 2B uit tot ware winnaar. Volgens het juryrapport kan het verhaal 'door de locatieswitches zomaar een filmscript zijn'. Dat meldt Passionate Bulkboek.

De jury bestond uit Winston Bergwijn (Winne), Derek Otte (Stadsdichter Rotterdam) en Erik Brus (auteur). Vmbo-klas 2B van het Hildegardis MAVO in Rotterdam werd geroemd om hun 'levendige, afwisselende en humoristische pitch', hun 'creatieve insteek en leuke acteerwerk'. De winnende pitch is te bekijken op de website van Er Was Eens.

De klas wint een feestelijke afsluiting op hun eigen school, die plaatsvindt op woensdag 21 juni om 14.00 uur. Voor deze viering zijn alle Hildegardis-leerlingen uitgenodigd die dit jaar aan de wedstrijd meededen, en hun ouders. Daarnaast ontvangt elke leerling uit de winnende klas een boekenkast met tien boeken. Tijdens het programma wordt de winnende pitch vertoond, worden de winnaars gehuldigd en is er een optreden van een muzikale surprise-act.

De verhalenwedstrijd Er Was Eens is voor vmbo-leerlingen en voor mbo- en pabo-studenten. Leerlingen en studenten lezen klassikaal een boek, dat als inspiratie dient voor het verhaal dat zij zelf gaan schrijven. De klas krijgt een gastles van een bekend auteur. De genomineerde klassen proberen vervolgens de jury te overtuigen met een pitch op film. De volgende editie van Er Was Eens voor het vmbo gaat van start in januari 2018.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids