Logo_knaw_logo

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft gisteren bekendgemaakt welke vwo-werkstukken de KNAW Onderwijsprijs ontvangen. Twaalf werkstukken krijgen een prijs. De eerste prijzen (een studiebeurs van 2000 euro) gaan naar werkstukken over muziekmaken met jonge vluchtelingen, vrouwen en topmanagement, een intelligent kunstoog en de bestrijding van blauwalgen met zoetwatermosselen. Dat meldt KNAW.

Het is het negende jaar dat de KNAW Onderwijsprijs wordt uitreikt. De KNAW wil met deze prijs benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De genomineerde profielwerkstukken en door de winnaars gemaakte filmpjes zijn te bekijken op www.knawonderwijsprijs.nl.

Een jury van topwetenschappers beoordeelde dit jaar 324 profielwerkstukken van 166 verschillende scholen. In de profielen Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek zijn steeds drie prijzen te verdelen. De winnende leerlingen ontvangen een studiebeurs voor hun eerste collegejaar. De eerste prijs is 2000 euro, de tweede prijs 1500 euro, de derde prijs 1000 euro. Verder krijgen de docenten die de winnende leerlingen hebben begeleid een feestelijke masterclass bij de KNAW. De scholen van de winnende leerlingen ontvangen een officiële plaquette voor in de prijzenkast op school.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids