Normal_oordoppen-geluid-overlast-doof

Staatssecretaris Dekker van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft vrijdagmiddag 12 mei een bezoek gebracht aan de eindexamenklachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). De staatssecretaris heeft kennis gemaakt met Sterre Teunissen, de coördinator van de klachtenlijn, en het belteam van het LAKS. Daarnaast heeft hij telefoontjes van examenkandidaten aangenomen en verwerkt. Dit meldt LAKS.

“Sander Dekker heeft klachten over het examen Nederlands vmbo gl/tl behandeld, maar heeft ook geholpen met een klacht over geluidsoverlast.”, aldus Sterre Teunissen coördinator eindexamenklachtenlijn. De klachten over het examen Nederlands vmbo gl/tl gingen over surveillanten die veel lawaai maakten en de lengte van het examen. De staatssecretaris heeft naar de klacht van de examenkandidaten geluisterd en deze verwerkt in het klachtensysteem. 
 
De klacht over geluidsoverlast was wel heel opvallend. Op een parkeerterrein naast een school in Zwolle staat gedurende de examenperiode een kermis. Examenkandidaten melden bij de eindexamenklachtenlijn van het LAKS dat ze veel geluidsoverlast ondervinden van de kermisattracties. Vorig jaar stond de kermis er ook en naar verwachting ook tijdens de examenperiode van volgend schooljaar. Na het horen van de klacht heeft Sander Dekker gebeld met de wethouder Onderwijs van gemeente Zwolle en hem de situatie uitgelegd. De wethouder heeft de directeur van de betreffende school gebeld. De kermis staat er nog tot en met aanstaande zondag. Teunissen: “We zijn blij dat examenkandidaten van de betreffende school de rest van hun examens in alle rust en stilte kunnen afronden.”
  
Tot en met woensdag 24 mei kunnen eindexamenkandidaten nog klachten doorgeven via www.examenklacht.nl en op examendagen tussen 12.00 uur en 19.00 uur bellen naar 020-5244066. Het eindexamenklachtenteam van ruim acht scholieren behandelt elke examendag de telefonische en digitale klachten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids