Normal_techniek_student_auto

De stichting Food & Proces Tech Campus heeft de Pro-Motor award 2017 gewonnen. Deze prijs beloont projecten die de kloof tussen technisch onderwijs en de arbeidsmarkt overbruggen en jongeren en bedrijven laat samenwerken en leren. De prijs werd uitgereikt door topman Ab van der Touw. Dit meldt MBO Raad.

In 2012 hebben het Regio College, OVO Zaanstad (het vmbo in Zaandam), 17 bedrijven en de gemeente Zaanstad de handen ineengeslagen en werd de stichting Food & Proces Tech Campus (FPTC) opgericht. De kern van dit project is de opzet en inrichting van een techniekcampus met een praktijkhal voor food- en procestechniekopleidingen in Zaandam. De jury noemde FPTC “een unieke samenwerking in de Zaanstreek waarbij de bundeling van kennis een groot innoverend vermogen oplevert en elke student in dit traject een baan vindt.”
 
Saskia Hovinga, projectleider FPTC: “Het bijzondere aan het winnen van deze award is dat de jury de potentie van dit project ziet voor onze studenten. Wij bieden als een van de weinige opleidingscentra technische opleidingen op niveau 2 en 3 aan. Er is zelfs geen enkele BOL 2/3 opleiding operator in Nederland waarbij zoveel bedrijven intensief betrokken zijn. Het gaat in dit project echt om BOL studenten van 16 tot 18 jaar die vanuit het vmbo een rechtstreekse route van het mbo naar de arbeidsmarkt wordt geboden. Hiermee is de kennis gebundeld, nieuw beroepsonderwijs tot bloei gebracht, worden jongeren opgeleid en banen voor hen binnen de deelnemende bedrijven mogelijk gemaakt.”
 
De Pro-Motor award beloont ambitieuze ideeën die voortkomen uit de samenwerking tussen bedrijven, beroepsonderwijs en overheid. In totaal dongen 15 ambitieuze ideeën mee voor de nominaties. De jury beoordeelde de ideeën dit jaar specifiek op het thema ‘ondernemerschap’. Hiervoor werden vijf innovatieve projecten genomineerd die volgens de jury uitblonken in de manier van samenwerken en het optimaal benutten van kansen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids