Normal_wiskunde_geodriehoek_rekenen

Door het oplopend aantal onbevoegde wiskundeleraren leren scholieren niet meer goed rekenen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Wiskundedocenten (NVVW). Dit meldt RTL Nieuws.

Inmiddels één op de vijf wiskundeleraren op middelbare scholen heeft niet de juiste kwalificatie. Deze beweging zet alleen nog maar verder door door de vergrijzing in het onderwijs. Vervangers voor de gepensioneerde wiskundedocenten zijn niet te vinden omdat er te weinig nieuwe leraren worden opgeleid. 
 
Om deze problemen te ondervangen, zetten middelbare scholen docenten in voor de bovenbouw die slechts een kwalificatie voor lesgeven aan de onderbouw hebben. Of er worden studenten voor de klas gezet. Voor beide partijen is dit verre van ideaal. Studenten lopen hierdoor mogelijk studievertraging op. Daarnaast beschikken ze nog niet over alle kennis omdat zij de opleiding nog niet hebben afgerond. Leerlingen dreigen hierdoor een achterstand in rekenen en wiskunde op te lopen.
 
De NVVW wil dat de overheid een grote publiekscampagne op touw zet voor de werving van nieuwe wiskundedocenten. Voorzitter Swier Garst: "Nederland moet investeren in wiskunde. We willen toch een kennisland zijn? Ze moeten in actie komen. Laat in een campagne gewoon zien hoe mooi het is om in het onderwijs te werken."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids