Logo_logo__vo-raad__vo_raad

Om te voorkomen dat scholieren thuiszitten en om het aantal thuiszitters omlaag te helpen, vindt er van 8 t/m 12 mei de Landelijke Actieweek Thuiszitters plaats. De actieweek wordt georganiseerd door het Steunpunt Passend Onderwijs VO van de VO-raad en diverse partners. Dat meldt de VO-raad.

Deelnemers kunnen tijdens de week nieuwe contacten opdoen en al bestaande samenwerkingsprojecten versterken. Bovendien zijn er allerlei lokale en regionale activiteiten, waarin de deelnemers elkaar kunnen inspireren. Mensen die tijdens de actieweek niet deelnemen, maar wel van zich willen laten horen, kunnen via het Steunpunt Passend Onderwijs hun eigen ervaringen en goede voorbeelden van het terugdringen van thuiszitters doorgeven. Via de website worden deze punten vervolgens met scholen, gemeenten en samenwerkingsverbanden gedeeld.

Partners van de VO-raad die meewerken aan de Landelijke Actieweek Thuiszitters zijn onder andere de PO-Raad, de MBO Raad, de VNG, de ministeries van OCW en VWS en de Inspectie van Onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids