Normal_rijksmuseum

Ook dit jaar organiseert het Rijksmuseum samen met omroep NTR het Rijksumseum Junior Fellowship: de jaarlijkse profielwerkstukprijs voor leerlingen van het vwo. Leerlingen kunnen hun profielwerkstuk tot 1 februari insturen om kans te maken op het fellowship, met als hoofdprijs een studiebeurs van 1500,- euro. Het maakt niet voor welk vak het profielwerkstuk geschreven is, zolang het onderwerp maar een link heeft met het Rijksmuseum. Dit meldt het Rijksmuseum.

De jury die de profielwerkstukken zal beoordelen bestaat uit gerenommeerde experts uit verschillende vakgebieden, waaronder astronaut en Techniekpact-ambassadeur André Kuipers en Liesbeth Dirks, Geschiedenisleraar van het Jaar 2016. De jury zal tien leerlingen nomineren. Zij krijgen een vijfdaags traineeship in het Rijksmuseum. De leerlingen krijgen een kijkje achter de schermen en gaan in gesprek met verschillende experts van het museum. Omroep NTR geeft een masterclass over het visualiseren van werkstukken tot en lesvideo. Ook mogen de genomineerden aan de hand van hun eigen profielwerkstuk een rondleiding door het museum samenstellen. De uiteindelijke winnaar ontvangt een studiebeurs van 1500,- euro.

De deadline voor het insturen van het profielwerkstuk is 1 februari 2017. Naast het werkstuk zelf moet de inzending een omschrijving van het onderwerp bevatten, waarin de link naar het Rijksmuseum wordt uitgelegd, en een aanbevelingsbrief van de begeleidende leraar. Meer informatie en schrijftips zijn te vinden op www.rijksmusem.nl/nl/junior-fellowship.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids