Logo_logo_logo_lang_leve_liefde_award_2016_

Het Amsterdamse Montessori College Oost is de winnaar van de Lang Leve de Liefde Award 2016. Op de middelbare school leren jongeren gezonde keuzes te maken in hun seksuele gedrag en respectvol omgaan met verschillen in religie, afkomst, seksuele voorkeur of identiteit. De Lang Leve de Liefde Award bekroont scholen die uitblinken in lessen en beleid over liefde, relaties, seksualiteit én seksuele diversiteit in het onderwijs. Dat meldt Soa Aids Nederland.

De Lang Leve de Liefde Award is bedoeld voor scholen die volgens de initiatiefnemers op een juiste manier aandacht besteden aan relaties, seksualiteit en seksuele diversiteit. De jury roemde het feit dat Het Montessori 18 lesuren besteedt aan seksuele en relationele vorming, dat de school een duidelijke signalerings-, zorg en verwijsstructuur voor leerlingen heeft die vragen en/of problemen hebben rond relaties en seksualiteit. De school werkt ook intensief samen met de GGD Amsterdam. Het Montessori College heeft naast de award een tweedaagse studiereis naar België gewonnen.

Alle inzendingen voor de award zijn beoordeeld door een jury bestaande uit professionals, werkzaam in preventie, onderzoek en onderwijs op het gebied van seksuele gezondheid. Op een gedeelde tweede plaats staan Bernard Lievegoed School in Maastricht en het IJburg College in Amsterdam en op de derde plaats eindigde het Ubbo Emmius SG in Winschoten. De aanmoedigingsprijs is toegekend aan drie scholen: Nordwin College in Buitenpost, School2Care in Amsterdam en Zuiderzee College in Zaandam.

De Lang Leve de Liefde Award is een initiatief van Soa Aids Nederland in samenwerking met Rutgers. Lang Leve de Liefde is het meest gebruikte, wetenschappelijk onderbouwde en effectief bewezen lespakket in Nederland over seksualiteit en relaties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids