Normal_mespuntje

De leerling van het Over Betuwe College in Elst die afgelopen vrijdag een docent stak met een mes, wordt onder toezicht geplaatst van de Jeugdbescherming. Dat heeft de onderzoeksrechter gisteren bepaald. Het OM gaat nu onderzoeken wat er precies gebeurd is. Dit melden Telegraaf en Omroep Gelderland.

De 13-jarige jongen stak de leraar op school met een mes in zijn bil. Daarna ging de jongen ervandoor maar werd enige tijd later aangehouden door de politie. De docent raakte niet ernstig gewond maar psychisch gezien zal de leraar meer tijd nodig hebben om te helen, zegt voorzitter Harry Grimmius van het college van bestuur. Waarom de leerling zijn docent aanviel is nog altijd onduidelijk.

De leerling is geschorst van school. Als het tot een rechtszaak komt mag hij deze in vrijheid afwachten. De lessen werden op de school gisteren weer hervat. Wel heeft elke klas een mentor bij wie de leerlingen terecht kunnen met vragen. De aangevallen docent was gisteren ook even aanwezig op de school om te bedanken voor alle bloemen, kaartjes en e-mailtjes die hij van leerlingen had ontvangen. De school kijkt ondertussen hoe de jongen zo snel mogelijk weer gewoon onderwijs kan krijgen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids