Normal_politie_achterkant

Dinsdag heeft de politie onderzoek gedaan naar een melding dat een man met een vuurwapen op de school De Rede in Terneuzen aanwezig zou zijn. Uit politieonderzoek blijkt dat de melder van de verdachte situatie op de middelbare school een vals bericht aan 112 heeft doorgegeven. Dat meldt de Politie.

De politie is een onderzoek gestart naar de meldingen van dit incident. Hieruit blijkt dat iemand vanuit de school aan de Oude Vaart naar 112 belde en meldde dat een man met een vuurwapen op de school rond zou lopen. Vele politie-eenheden en ook de politiehelikopter gingen met spoed naar de school. De politie onderzocht het gebouw, maar trof daar niets bijzonders aan, ook geen verdachte mensen.

Tijdens de zoektocht zijn de leerlingen tijdelijk in hun lokalen gebleven. Na de zoektocht zijn de leerlingen opgevangen in de aula van de school. Op school was er tijdens het incident volledige rust onder de leerlingen en de leraren. Om de situatie overzichtelijk te houden, is het gebouw van de school aan het begin van de middag afgesloten geweest.

De melding heeft veel vragen opgeleverd. De politie onderzoekt wie deze melding heeft gedaan. Agenten hebben al diverse mensen verhoord. Maar ze zijn nog steeds op zoek naar mensen - vooral leerlingen van De Rede - die meer over dit incident weten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids