Normal_studie__studeren__lezen

In het kader van de zesde editie van de (v)mbo-leescampagne De Weddenschap en 2016 Jaar van het Boek is de bundel 'STUK! Twintig fragmenten om voor te lezen' samengesteld. Vmbo-docenten Nederlands ontvangen de bundel deze week. Dat meldt 2016 Jaar van het Boek.

Veel leerlingen uit het vmbo en mbo moeten geïnspireerd worden om meer te gaan lezen. Dit is dan ook het doel van de (v)mbo-leescampagne. Voor de leescampagne dagen drie BN'ers leerlingen uit in zes maanden tijd drie boeken te lezen. De BN'ers doen dat zelf ook. Dit najaar gaat De Weddenschap weer van start met Daan Boom, Frenk van der Linde en Soundos. Samen lezen zij negen boek.

Om leerlingen te laten kennismaken met recente jeugdboeken en hen inspireren tot verder lezen ontvangen de vmbo-docenten deze week de bundel 'STUK! Twintig fragmenten om voor te lezen'. De twintig fragmenten in de bundel zijn afkomstig uit boeken die de afgelopen jaren zijn gelezen door BN'ers en leerlingen voor de leescampagne. Van de negen boeken die dit jaar worden meegenomen in de leescampagne zijn zes in de bundel opgenomen. Verder staan in de bundel tips om over de voorleesfragmenten met leerlingen in gesprek te gaan.

Vmbo-docenten Nederland die na 12 september de bundel nog niet ontvangen hebben kunnen een mail sturen naar leescoalitie@lezen.nl.

Door; Redactie Nationale Onderwijsgids