Normal_lezen_huiswerk_leren

JUMP, de adaptieve grammaticatrainer van Malmberg, heeft een prestigieuze internationale prijs voor design gewonnen: Red Dot. JUMP won de prijs in de categorie Best User Experience. JUMP is een unieke adaptieve grammaticatrainer die elke leerling op zijn eigen niveau in eigen tempo laat werken. Dat meldt Uitgeverij Malmberg.

JUMP is een methodeonafhankelijke online tool om Engelse grammatica te leren en te oefenen. De unieke tool past zich automatisch en real-time aan de leerling aan. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met het niveau, maar ook met de manier waarop een leerling het beste leert. Tijdens het oefenen worden leerlingen gemotiveerd én beloond met ijsjes die ze kunnen verzamelen. Om het leerproces te personaliseren, is gebruikt gemaakt van de adaptieve leertechnologie van Knewton.

Uit wetenschappelijk onderzoek, dat is uitgevoerd tijdens de pilot van JUMP, is gebleken dat de intrinsieke motivatie van leerlingen significant toeneemt wanneer ze adaptief leren. Niet alleen omdat JUMP het leren leuk maakt maar vooral ook omdat leerlingen het prettig vinden dat ze in hun eigen tempo én via hun persoonlijke leerroute werken aan een haalbaar leerdoel. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die met JUMP werken een significant hogere motivatie en betere leerprestaties hebben. 71 procent van de leerlingen vindt leren leuker met de tool en  58 procent van de docenten ervaart dat de resultaten zijn verbeterd. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids