Normal_klaslokaal__leeg__vrij__schoolverlater

Een succesvolle scholenfusie, een geslaagd gebiedsplan of een goede samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Speciaal voor medewerkers van een schoolbestuur of gemeente organiseren het ministerie van Onderwijs, de PO-Raad en de VO-raad de bijeenkomst 'Succesverhalen leerlingendaling in primair en voortgezet onderwijs' op 10 november. Dat meldt het ministerie van Onderwijs.

De gevolgen van leerlingendaling zijn merkbaar in een groot deel van Nederland. Hoewel er regelmatig aandacht is voor negatieve gevolgen, hoort het accountteam leerlingendaling van het ministerie van Onderwijs ook veel positieve verhalen. Om deze positieve verhalen bekender te maken en van elkaar te leren, wil het accountteam de goede voorbeelden met medewerkers delen door middel van interactieve workshops en presentaties.

In zes interactieve workshops en presentaties komen verschillende succesverhalen op het gebied van leerlingendaling aan bod. Alle deelnemers kunnen aan twee van de zes workshops deelnemen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een lunch. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. De locatie wordt nog bekendgemaakt. Op de website van de Rijksoverheid is meer informatie over de bijeenkomst te vinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids