Normal_basisschool_kinderen

Hyperventilatie lijkt het nieuwste spelletje te zijn onder kinderen. Net als de wurgspelletjes van een paar jaar eerder kan het de gezondheid van kinderen in gevaar brengen. Dit meldt Metro.

De politie Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden meldt op haar Facebookpagina dat een 12-jarig meisje het hyperventilatiespel had gespeeld met een aantal andere kinderen. Door zelf een hyperventilatie op te wekken door veel en snel ademen, is het meisje uiteindelijk flauwgevallen. De hulpdiensten kwamen af op de melding dat er al enige tijd een meisje bewusteloos op straat zou liggen.
 
De politie waarschuwt op Facebook voor dergelijke gezondheidsspelletjes. Zo is enkele jaren geleden het wurgspel populair geweest op basisscholen en middelbare scholen. Leerlingen knepen elkaars keel dicht totdat ze een 'high' gevoel ervoeren. Daarnaast dagen leerlingen elkaar uit door zoveel mogelijk spekjes in de mond te stoppen (chubby bunny) of door binnen een minuut een eetlepel kaneel door te slikken (cinnamon challenge). Groepsdruk kan ervoor zorgen dat kinderen snel te ver gaan, aldus de politie. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids